fbpx

Trei greșeli majore care împiedică vânzarea unei locuințe

trei greseli

Dacă strategia abordată de un proprietar pentru a vinde un imobil este una corectă, atunci cu siguranță cumpărătorii o să roiască în jurul ofertei. Însă, din păcate, cei care doresc să vândă un imobil neglijează anumite aspecte evidente, trecând cu vederea sfaturile specialiștilor.
Cu siguranță, orice persoană își dorește ca imobilul aflat la vânzare să își găsească într-un timp foarte scurt un nou proprietar. În același timp, nimeni nu își dorește să piardă vreun ban. Tocmai teama aceasta de a pierde bani, duce la o greșeală colosală în procesul de vânzare și anume: supraevaluarea imobilului.


1. EVALUAREA GRESITA A PROPRIETATII este prima greseala intalnita la majoritatea vanzatorilor de locuinte. Din cauza unui preț evaluat intr-un mod gresit, cumpărătorii nici măcar nu îndrăznesc să vină la vizionare și să înceapă negocierile. Stabilirea corectă a prețului de vânzare este o artă în acest secol, consideră specialiștii din domeniul imobiliar. Factorii pe care ar trebui să îi luați în calcul atunci când stabiliți prețul unui imobil sunt cererea, mișcările din piață și stadiul/facilitatile locuinței.        
De asemenea este indicat ca prețul de vânzare să nu îl stabiliți împreună cu prietenii sau rudele care pretind că au vândut la un anumit preț și prin comparație să ajungeți la o sumă ireală care nu o să fie atrăgătoare pentru un viitor cumpărător. În această privință, un risc pe care îl întâmpină vânzătorii este întâlnirea cu un potențial cumpărător care este documentat despre prețurile din zona respective. Un astfel de cumpărător cu siguranță nu o să prezinte interes pentru un imobil supraevaluat.
Prin urmare, este indicat să stabiliți prețul unui imobil în baza unui studiu de piață bine definit. Trebuie să înțelegeți că o mare parte din cumpărători își alocă destul de mult timp să vadă cât mai multe proprietăți, iar dacă prețul imobilului dumneavoastră este unul peste cel al pieței, nu faceți altceva decât să ajutați concurența să vândă mai rapid.


2. PROMOVAREA SLABA A IMOBILULUI este a doua greseala intalnita. Trebuie să știți că strategia de marketing a jucat și încă joacă în continuare un rol crucial în procesul de vânzare. La nivel de oraș sau țară, se promovează sute de imobile la fiecare minut, iar ca să fiți vizibili pe piață și să vindeți rapid, nu trebuie să omiteți să vă ocupați și de strategia de marketing care are secretele ei, iar o firma cu experienta in acest domeniu stie cum sa pozitioneze foarte bine/vizibil o proprietate imobiliara .
Prezența în domeniul online reprezintă un element de baza din marketingul realizat ca și strategie de vânzare iar colaborarea cu un specialist va face diferenta.


3. VANZAREA PE CONT PROPRIU este cea de a treia greșeală pe care multe persoane o fac atunci când doresc să își vândă locuința. Deși cu toții știm că agenții imobiliari percep un comision din prețul de vânzare al locuinței, cu siguranță nu este o idee inspirată să încercați să vindeți pe cont propriu, mai ales dacă este pentru prima dată.
Un agent imobiliar profesionist, o să vă ajute să stabiliți un preț de vânzare corect și atragător, crescând șansele de vânzare. De asemenea, un agent imobiliar are mai multă experiență în negocierea vânzărilor, ajutându-vă să obțineți atat suma dorită cat si conditiile de vanzare stabilite.
 In cazul în care apar anumite probleme în timpul porcesului de vânzare, agentul o să fie acolo pentru a le soluționa. El este familiarizat cu documentele și ‘’capcanele’’ implicate în tranzacțiile imobiliare și vă ajută să aveți parte de un tranzactie fără incidente.


În concluzie, dacă vă gândiți serios să vă vindeți un imobil trebuie să luați în calcul să vă feriți de aceste greșeli, pe care foarte multe persoane le comit și indicat ar fi să apelați la un profesionist care să simplifice procesul de vânzare si care sa obtina cel mai bun rezultat.


Ionel Oglan – consilier imobiliar
Tel: 0746965864
ionel@oglanimobiliare.ro

Compare listings

Comparaţie