fbpx

Diferența dintre conținut și ambalaj

De curand am cumparat o punga de biscuiti care promitea un continut bogat, dar spre dezamgirea mea in punga erau cativa biscuiti micuti. M-am intrebat: de ce o punga asa mare pentru cativa biscuiti? Probabil ca sa incapa scrisul pe ambalaj…glumesc.

In continuare o sa-ti vorbesc despre o alta greseala intalnita la cumparatorii de locuinte…mai exact iti voi vorbi despre diferenta dintre ambalajul si continutul unei locuinte. Da, exista si asa ceva, si as dori ca inainte sa-ti povestesc despre experienta unui cuplu tanar care era in cautarea unui apartament. Dupa cateva vizionari acestia au ajuns la un apartament care i-a impresionat pe loc. De ce?

Apartamentul era bine pus la punct pana la cele mai mici detalii: finisaje, culori, mobilier nou facut la comanda, electrocasnice, draperii, perdele, tablouri…intr-adevar, apartamentul arata foarte bine. Tanara pereche a fost cucerita de la prima vizionare si s-a hotarat pe loc sa-l cumpere. S-au semnat actele, s-a achitat suma negociata dupa care s-a predat apartamentul. In momentul in care noii proprietari au intrat in apartament, au trait un soc. Noul camin nu mai semana deloc cu ceea ce ei au vizionat inaintea achizitionarii…locuinta era goala pentru ca asa a fost intelegerea facuta cu vanzatorii. Ai putea spune: bineee, puteau sa negocieze predarea apartamentului mobilat-utilat in schimbul unei sume. Asa este, dar ajuta la ceva ? O sa intelegi imediat de ce spun asta.

Se spune ca ambalajul vinde, dar eu cred ca diferenta o face continutul. Amabalajul te atrage, dar continutul te face sa simti gustul.

Cred ca ai prins ideea. Tanara pereche a fost cucerita de ambalaj, pe care oricand il poti inlocui: culori, finisaje, mobilier, draperii, accesorii, dar a uitat de continut.

Obisnuiesc ca inainte de a prezenta o proprietate unor clienti, sa le pun cateva intrebari, care sa ma ajute atat pe mine si cat pe ei sa intelegem ce este cu adevarat important in tranzactia lor. Si iti dau cateva exemple:

– imobilul il achizitionati pentru investitie sau uz propriu?

– din cate persoane este formata familia?

– familia va creste ?

– pe ce perioada doriti sa folositi acest imobil?

– imi puteti descrie in cateva cuvinte cum trebuie sa fie locuinta pe care o cautati?

 Si ca sa intelegi mai bine, iti spun atat despre continut: sunt 4 lucruri/caracteristici jumatate foarte importante pe care nu le vei putea schimba niciodata:

  1. Nu vei putea schimba niciodata zona locuintei
  2. Nu vei putea schimba niciodata etajul (in cazul apartamentelor)
  3. Nu vei putea schimba niciodata orientarea
  4. Nu vei putea schimba niciodata suprafata
  5. Jumatate: nu vei putea schimba compartimentarea (in anumite cazuri)

Nu uita…adevarata valoare nu este data de ambalaj, ci de continut.

Succes !!!

Ionel Oglan – consilier imobiliar

Email: ionel@oglanimobiliare.ro

Tel: 0746.965.864

Compară proprietăți

Comparaţie