fbpx

CINE ALEGE PENTRU TINE? TU, PARINTII SAU PRIETENII ?

Este una dintre problemele cele mai sensibile cu care m-am confruntat in imobiliare. Dupa o vizionare cu un client sau un cuplu de tineri, acestia sunt foarte incantati de ceea le-am prezentat, se hotarasc sa achizitioneze acea locuinta, dar totusi, aleg sa revina a doua zi cu parintii (care de cele mai multe ori ajuta si financiar in viitoarea tranzactie), sau vin cu 1-2 prieteni (care de cele mai multe ori, peste noapte devin experti constructori si imobiliari).

Sa luam primul caz: Cuplul de tineri se hotaraste sa achizitioneze locuinta, dar raspunsul final va fi dat dupa ce parintii vor veni si ei sa vada locuinta. Si ghici ce? De cele mai multe ori acestia sunt impotriva si incep sa insire o gramada de motive care sa-i faca pe tineri sa renunte la acea proprietate. Mai ales ca de cele mai multe ori acestia contribuie financiar in acea tranzactie.

Din punctul meu de vedere, probabil o solutie buna ar fii aceea ca tinerii sa aiba o discutie foarte deschisa cu parintii lor in care sa le explice ca:

  • In acea locuinta vor locui ei si nu parintii.
  • Gusturile sunt diferite si la fel si stilul de viata.
  • Locuinta respectiva este exact ceea ce isi doreau.
  • Lor le place foarte mult locuinta si ca se vor simti foarte bine acolo.
  • Nevoile lor sunt diferite fata de nevoile parintilor.
  • Si poate putin mai greu, sa-i convinga pe parinti sa nu conditioneze ajutorul financiar de alegerea pe care o vor face. Ideal ar fi sa aiba aceasta discutie inainte de a gasi locuinta.

Al 2-lea caz: Clientul sau cuplul de tineri se hotarasc sa cumpere o locuinta dar decid ca a 2-a zi sa revina impreuna cu 1-2 prieteni care nu au nicio treaba cu domeniul constructiilor sau imobiliarelor, dar care sa-si dea cu parerea daca merita sau nu sa cumpere acea locuinta. La fel si in aceasta situatie cumparatorii trebuie sa inteleaga ca:

  • Gusturile sunt diferite la fel si nevoile.
  • Stilul de viata este diferit.
  • Ca ei se vor muta acolo si nu prietenii si tot ei vor si plati locuinta.
  • In cazul unei alegeri gresite, prietenii isi vor asuma aceasta alegere?

As raspunde cu o gluma a unui amic: ‘’Cand te casatoresti iti intrebi prietenii ce partener sau partenera de viata sa iti alegi?’’

In cazul in care prietenii dau sfaturi reale despre calitatea constructiei, ok, trebuie tinut cont de ele, dar sa pui la indoiala, zona, etajul, suprafata, finisajele…asta deja tine de gusturi si nevoi, ca sa nu mai zic si de buget.

Iar in concluzie, daca esti in cautarea unei locuinte, hotaraste-te cine alege: Tu,parintii sau prietenii ?

Succes !

PS. – Esti in cautarea unei locuinte si ai nevoie de cateva sfaturi ca sa faci cea mai buna alegere?

Suna-ma si vei primi o consiliere gratuita din partea noastra.

Ionel Oglan – consilier imobiliar

Email: ionel@oglanimobiliare.ro

Tel: 0746.965.864

Compară proprietăți

Comparaţie