fbpx

CARE OFERTA ESTE CEA MAI BUNA ?

Dincolo era mai ieftin…si nu este vorba de o reclama celebra ci de o remarca facuta de mai multi clienti de-ai mei. Poate chiar si tu ai facut aceasta afirmatie inainte de a cumpara o locuinta.
Imagineaza-ti aceasta situatie: 2 apartamente, unul de 50 mp la 55.000 euro si celalalt de 60 mp la 60.000 euro. Care este mai ieftin?
Vreau sa-ti povestesc despre o intamplare des intalnita la diferinti clienti de-ai mei. Eu vindeam pentru un dezvoltator imobiliar mai multe apartamente printre care si un ap de 2 camere in suprafata utila de 60 mp la pretul de 60.000 euro. Langa acest proiect, un alt dezvoltator vindea si el mai multe apartamente printre care si un ap de 2 camere in suprafata utila de 50 mp la pretul de 55.000 euro.
Nu odata s-a intamplat ca un client interesat de apartamentul de 60 mp sa-mi spuna “dincolo era mai ieftin”…adica cel de 50 mp. Tu ce zici? Care era mai ieftin?
Inainte de toate, pentru ca valoarea unui apartament se raporteaza in primul rand la pretul pe metru patrat, este simplu sa observam ca apartamentul vandut de mine avea o valoare de 1000 euro/mp, iar celalalt era la 1100 euro/mp. Care era mai ieftin?
In al 2-lea rand, un alt criteriu foarte important de care trebuie sa tinem cont este legat de calitatea constructiei si beneficiile pe care le ai de la fiecare ap. Apartamentul de 60 mp beneficia de o calitate a materialelor si a manoperei mult mai bune in comparative cu apartamentul de 50 mp.
In al 3-lea rand, daca discutam despre un apartament nou semifinisat sau un apartament vechi care necesita renovare, trebuie sa calculezi care va fi costul legat de finisaje sau renovare. Acest cost trebuie adaugat la pretul apartamentului pentru a afla care este pretul final platit pt apartament ca sa te poti muta.
Cu alte cuvinte, important nu este doar pretul de achizitie ci si: suprafata utila, calitatea constructiei, daca mai exista si alte beneficii sau costuri extra (poate primesti locuinta mobilata si utilata complet, pivnita, loc de parcare).
Altfel, la final, s-ar putea sa platesti mai mult pe apartamentul despre care spunea-i la inceput ca este mai ieftin.

Ionel Oglan – consilier imobiliar

Tel: 0746965864

ionel@oglanimobiliare.ro

Compară proprietăți

Comparaţie