fbpx

AGENTUL IMOBILIAR SI TĂMÂIA

Exista o vorba din batrani care spune sa fugi de cineva ca dracu de tamaie, iar acel cineva sigur nu este o persoana prea simpatica si atragatoare.

Ar fi foarte usor sa adaptam si sa spunem ca acel cineva poate fi chiar agentul imobiliar….sa fugi de el pentru ca:

  • Iti cere comision daca lucrezi cu el.
  • Umfla pretul.
  • Nu face nimic.
  • Isi urmareste interesul propiu.

Si probabil lista poate continua. Ei bine, daca ar fi sa facem o lista cu oamenii care practica o anumita meserie si pot fi inclusi in lista celor de care sa fugi, sincer, nu stiu daca ar scapa cineva, probabil foarte putini.

Stiu care este imaginea agentului imobiliar in Romania pentru ca fac parte din aceasta breasla de mai mult de 13 ani si recunosc ca inainte de a activa in acest domeniu, cam la fel credeam si eu despre agentii imobiliari pana am vazut realitatea, iar unul dintre motivele pentru care am ales sa fiu agent imobiliar a fost acela de a arata ca se poate si altfel, intr-un mod etic.

Sa ii bagi pe toti in aceeasi oala, sincer, este exagerat. Am ajuns sa spunem ca toti sunt la fel: parlamentari, politisti, medici, avocati, functionari, instalatori, soferi in trafic, profesori….toti sunt la fel. Stim amandoi ca nu este adevarat. Am intalnit multi oameni din domeniul privat si de stat in fata carora pot spune “jos palaria” pentru modul in care si-au facut treaba.

Agentul imobiliar? Un hot, un smecher, un bisnitar, un mincinos, un lenes…poate mai adaugi si tu ceva la lista asta.

Sincer, nu vreau sa te contrazic pentru ca sunt constient ca mai este mult de schimbat in acest domeniu si din pacate legea este destul de permisiva cu cei care aleg sa devina agenti imobiliari. Adica, nu ai nevoie de pregatire in domeniu, nu trebuie sa faci cursuri juridice, relationare sau vanzari. Este suficient sa mergi la Registrul Comertului iti faci firma si gata, a doua zi te recomanzi ca fiind agent imobiliar.

Trebuie sa intelegem ca agentul imobiliar este om, nu robot sau talhar si crede-ma ca am intalnit si cunosc agenti imobiliari in adevaratul sens al cuvantului, oameni care au schimbat in bine viata multor clienti chiar si in situatii extrem de dificile. Personal cunosc oameni care erau foarte aproape de un mare esec, dar agentul imobiliar a fost cel care a salvat situatia. La fel cunosc persoane care au facut cea mai prosta alegere pentru ca nu au vrut sa auda de agenti imobiliari, pentru ca aveau prejudecati sau se impiedicau de comision.

Este alegerea ta daca  vrei sa fugi de agentul imobiliar ca dracu de tamaie pentru ca ti-e teama sa nu fii inselat sau mintit. Sincer, cred ca ai suficiente abilitati sa faci diferenta dintre un agent indoielnic si un agent imobiliar adevarat. Niciodata nu i-am inteles pe cei care descopera ca un “agent” ii minte, dar totusi aleg sa colaboreze cu el mai departe. Din punctul meu de vedere, acel agent care se foloseste de strategii murdare pentru a incheia o tranzactie, nu este agent imobiliar.

Indiferent de cat de dezgustat esti de agentii imobiliari, multi sunt dezgustati doar din auzite fara sa fi interactionat vreodata cu un agent, vreau sa-ti spun ca in foarte mult situatii, acestia au facut diferenta in bine. Cu cei mai multi clienti raman prieten si cele mai multe tranzactii le fac din recomandari pentru ca mai mult decat comisionul imi doresc un client fericit.

Problema nu este la agentie sau agentul imobiliar, ci la caracterul omului indiferent de domeniul de activitate.

Ai grija ca sunt sanse ca atunci cand fugi de agentul imobiliar ca dracu de tamaie, sa fugi de cea mai buna tranzactie imobiliara din viata ta.

Vrei sa fii agent imobiliar? Fii un om corect, respecta un cod etic, investeste in dezvoltarea ta (juridic, vanzari, negociere) si pretuieste-ti clientul mai mult decat comisionul sau orice alt castig.

Nu uita: Iti schimbam viata, nu cutia postala!

Recomandari din partea clientilor vanzatori/cumparatori:

Liliana Speciale (Canada): Recomand 100%! Daca toti romanii ar fi ca tine, Ionel, Romania ar da clasa intregii lumi, nu doar Europei!”

Iulian Merintean: Recomand Oglan imobiliare ,am avut o experienta placuta alaturi de ei prin intermediul domnisoarei Talita Adam care a fost foarte deschisa si mereu preocupata sa gaseasca cea mai buna solutie pentru noi !Multumim Talita cel mai bun agent !”

Ovidiu Banea: Am avut ocazia sa apelez la serviciile Oglan Imobiliare cu doamna Laura Șerban, Consilier Imobiliar. O conduita profesionista, orientata spre vanzator si cu abilitate de comunicare si intelegere catre cumparator. Impartialitate, intr-un cuvant.”

Alexandra Sarivan: Am ales Oglan Imobiliare atât în calitate de cumpărător cât și în calitate de vânzător, datorită profesionalismului arătat de Cătălin Crăciun, implicării și empatiei acestuia. Pentru mine, el a redefinit conceptul de agent imobiliar și am avut toată încrederea că va găsi cele mai bune soluții. Recomand! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ionel Oglan – consilier imobiliar

tel: 0746965864

email: ionel@oglanimobiliare.ro

www.oglanimobiliare.ro

Compare listings

Comparaţie